Torej, samo to dvoje je pomembno.

Pri tem pa zelo koristi uporaba zdrave kmečke pameti.

Če nas zbudijo sredi noči, znamo že vsi zdrdrat vse ukrepe varovanja pred COVID-19 in prav je tako. Nisem pa prepričana v uporabo zdrave pameti pri uporabi vseh teh ukrepov. Moje skromno mnenje je, da bi v trgovinah bila resnična zaščita le v primeru, ko bi vsak kupec na vrati dobil svojo novo in sterilno masko in rokavice, ter to na izhodu, ko bi svoj nakup odložil v avto, varno odvrgel v smeti. Prav tako ne vidim prav nikakršnega smisla, da se sam po gozdu sprehajaš z masko (ki jo… mimogrede kot edino, ki jo sploh imaš, odlagaš kamorkoli že pride)…

Prav tako mislim in opažam, da večina ljudi glede na okoliščine zelo dobro prenaša vse skupaj. Z veliko mero psihične moči in sposobnostjo prilagajanja.

In da je nekaterim zelo težko in se psihične težave ali okoliščine ali odnosi močno poslabšujejo. Želim si, da bi prav vsi ti ljudje poiskali pomoč, ki je na voljo (in vesela sem, ko vidim, da te pomoči ni malo).

Če potegnem vzporednico z jačanjem telesnih moči, ko stopnjujemo obremenitev, da postajamo vedno močnejši… prav tako zdaj v teh okoliščinah, ki so težke na različne načine, krepimo psihične mišice.

Želim vam iz srca zdravja in zdrave pameti.

Na vrh